Veere

Veere

Things to do - general

Veere, een prachtig stadje aan het Veerse meer. De rijk beladen schepen uit Schotland hebben plaats gemaakt voor jachten in de havens.
De pakhuizen en oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen herinneren nog aan de glorietijd van dit stadje.
In Veere vind je veel restaurantjes, authentieke winkeltjes, diverse kledingzaken en cadeau- en souvenir winkeltjes en zijn op zondag geopend.

De Campveerse toren, de molen ‘De Koe”, de Schotse huizen, musea en het stadhuis zijn de moeite waard.
Dit alles op loopafstand van het appartementen complex “Buiten De Veste”

FIETSEN

Zeeland is populairste fietsprovincie van Nederland en dé provincie om per fiets te verkennen.
Zeeland heeft met haar schilderachtige kustlijn, duingebieden, binnenwateren en vele karakteristieke dorpen en stadjes een schijnbaar onbegrensd mogelijkheden om te ontdekken. Daarbij kan men gebruik maken van een fietsrouteplanner of van één van de vele themaroutes. Het fietsknooppuntennetwerk is in Zeeland tot in de puntjes verzorgd en voert je over de mooiste weggetjes en fietspaden!
Een bunkerroute, bloesemroute of uitzicht op de deltawerken? Volop fijne fietsroutes in Zeeland.
Middelburg, Domburg, Westkapelle, Zoutelande enz. zijn allemaal op fiets goed te bereiken.
Download gratis de app. “Ontdek Zeeland” en “Zeeland fietsroutes”.

WANDELEN

Het prachtige stadje Veere ademt nog steeds de bijzondere sfeer van vroeger uit en heeft een nog zichtbaar verleden gecombineerd met hedendaagse gezelligheid in de nabijheid van het water.
Er is in Veere nog veel van het verleden te zien, zoals de imposante Grote Kerk, het sierlijke stadhuis aan de Markt, de gotische Schotse Huizen aan de Kaai en niet te vergeten de vestingwerken.
Aan de Kaai bij de jachthaven en op de Markt ziet u ook de prachtige koopmanshuizen en pakhuizen met verschillende soorten gevels.
In Veere vindt op elke dinsdag in de maanden juli t/m september de
Historische Marktdagen plaats.
Ook zijn er in de maand juli de “Hardzeildagen”.
Er zeilen dan klassieke zeilschepen tegen elkaar op het Veerse Meer. Een lust voor het oog.
In en om Veere zijn diverse wandelroutes uitgezet zoals de wandelroute over de stadswallen of een wandeling door het Veerse Bos om de Veerse Kreek die direct achter het appartementencomplex gelegen is.
Een wandeling om de Veerse Kreek mag u, met of zonder hond, niet overslaan.
Voor vogelliefhebbers is de Veerse Kreek en het Veerse Bos vanwege de aanwezigheid van (zeldzame) vogels zoals roerdomp, rietgors, karekiet, wielewaal en ijsvogel erg aantrekkelijk. Ook het natuurgebied ten westen van Jachthaven Oostwatering is een bekende rustplaats voor diverse vogelsoorten.
Bij het wandelen door het centrum van Veere, langs de oude haven of langs de boomgaarden en de stadswallen zult u mogelijk ook schilders tegen komen die met schildersezel hun mooiste stukje van Veere op het doek zetten.
Op de app. “Ontdek Zeeland” staan vele wandelroutes vermeld.
Het spreekt voor zich dat u via diverse trefwoorden op internet en via diverse apps nog meer uit uw vakantie kunt halen.

Afbeelding WANDELEN

RONDVAARTEN

Om het Veerse Meer en het stadje Veere vanaf het water te leren kennen, is een rondvaart met passagiersschip “Lady  Madeleine” van harte aan te bevelen.
De rondvaarten vertrekken vanaf het havenhoofd van de oude haven van Veere nabij de Kampveersche Toren.

Afbeelding RONDVAARTEN

WINDSURFEN

Het Veerse Meer is sinds de jaren 80 een van de mooiste en grootste surfstekken van Nederland en kent sinds die tijd een grote surfscene met Camping De Schotsman in Kamperland als middelpunt.
Kamperland ligt tegenover Veere direct aan het Veerse Meer en is vanaf het havenhoofd van Veere goed zichtbaar.
Natuurlijk is deze hotspot ook per auto te bereiken op ongeveer 8 km. vanaf uw appartement.
Hier vindt u tussen de Veerse Dam en Camping de Schotsman een gezellig (druk) opstappunt met direct aan het water: dagrecreatie, parkeerplaatsen, restaurant, waterski-kabelbaan, surfschool, plankenverhuur en surfschop.
Verderop in de haven van het dorpje Kamperland kunt u terecht bij Zwemer Watersport voor alles op het gebied van windsurfen en kitesurfen.
U kunt windsurfen leren bij de diverse surfscholen zoals Thijs Windsurfacademie aan Camping de Schotsman in Kamperland of Surfschool De Veerse Dam.
Als u het Veerse Meer op eigen houtje wilt verkennen en deze drukte aan de “overkant” niet nodig vindt, kan dat vanaf het Veerse strandje dat op ± 500 meter vanaf het appartement te bereiken is. Dit is een rustige opstapplek en dus lekker in de buurt.
Het Veerse Meer is bij matige wind geen tam binnenwater maar houdt het midden tussen open zee en de surfplas bij u in de buurt.
Een geweldig mooie plas om uw surfvaardigheden verder uit te bouwen en lange rakken te maken bij een lekkere constante wind.
Ook kitesurfers kunnen op diverse stekken in de buurt hun hart ophalen.

Afbeelding WINDSURFEN

ZEILEN EN WATERSKIEN

Op ongeveer 1 km. afstand, ten noordwesten van het appartement bevindt zich Jachthaven Oostwatering.
Hier kunt u o.a. terecht voor het stallen of huren van een zeilboot. Verder is er een trailerhelling, een gezellig clubhuis, een brasserie/ terras met uitzicht over het water, een waterski-steiger en een strandje van waaraf gezwommen kan worden.
Jachthaven Oostwatering heeft een “snelvaargebied” voor waterskiers direct buiten het havenhoofd en er is een camping waar leden maar ook passanten hun tent, caravan of camper neer kunnen zetten.

Afbeelding ZEILEN EN WATERSKIEN

VISSEN

Op loopafstand van appartement “De Kievit” is zowel op zoet water als op zout water te vissen.
Zoet water met een goed bestand aan karper, snoek en snoekbaars vindt u in de Veerse Vestingsgracht (De Veste) en de aangrenzende Veerse Kreek, die aan de zuidzijde goed per auto ter bereiken is via de Landschuurweg en die die doorloopt tot aan Jachthaven Oostwatering.
Zowel het vissen met kunstaas als het vissen op karper (met de pen of met boilies) is hier vanwege de vele verschillende waterdieptes en de langgerekte oeverzone erg goed mogelijk!
Voor het vissen op zout water op het Veerse Meer en in de havens liggen er ook voldoende mogelijkheden.
Het Veerse Meer is de laatste jaren steeds zouter aan het worden en bevat een mooi bestand aan platvis en paling.
Tevens is er met de vliegenhengel voor de specialist en de liefhebber goed forel te vangen.
De forel heeft zich aan het zoute water aangepast en groeit uit tot enorme afmetingen tot wel 80 cm.! Een stevige vliegenhengel # 7 of 8 is daarom niet overdreven!
Vanaf de steigers in de jachthavens wordt door de jeugd altijd met touw en wasknijper met een stukje vlees of vis op krabben gevist. Iets wat bij de kleine “vissers” onder ons maar niet lijkt te vervelen.
Voor informatie, aas, hengelsportmateriaal en vergunningen kunt u terecht bij BD Store, Achter De Houttuinen 34 in Middelburg tel. 0118-625600.

Afbeelding VISSEN
Appartement “De Kievit”

Appartement “De Kievit”

In de rustig gelegen wijk “Buiten de Veste” net buiten het historische en schilderachtige stadje Vee Meer info
Appartement “De Specht”

Appartement “De Specht”

In de rustig gelegen wijk “Buiten de Veste” net buiten het historische en schilderachtige stadje Vee Meer info
Appartement “De Zwaluw”

Appartement “De Zwaluw”

In de rustig gelegen wijk “Buiten de Veste” net buiten het historische en schilderachtige stadje Vee Meer info